Lees hier de laatste blogs!

Succesvolle thuisrace in Assen en podium in Sachsenring!

In het weekend van 19 -21 april jl. hebben de races in het WorldSBK plaatsgevonden op het TT Circuit in Assen. Direct erna zijn wij op 26 april jl. afgereisd maar het circuit in Most, Tsjechië voor de tests met het Freudenberg KTM-Paligo Racing Team om te testen voor de races gelijk het weekend daarna, van 3 - 5 mei jl. op het circuit van Sachsenring, Duitsland. Na een korte rustpauze, ben ik weer klaar voor de volgende races! Van 31 mei tot 2 juni a.s. op het circuit Oschersleben in Duitsland vindt de 2e ronde plaats in het IDM kampioenschap. Vervolgens van 14 - 16 juni a.s. de 3e ronde in het WorldSBK op het circuit van Misano, Italië.

Lees meer »

Deelname aan IDM SuperSport 300 met KTM team Freudenberg!

Op 2 april jl. vond de KNMV voorjaarstraining plaats op het TT circuit van Assen. Dit was voor mij en mijn Franse team Flembbo-PL Performances een uitstekende gelegenheid ons voor te bereiden op de 2e raceronde die plaatsvindt van 19-21 april a.s. in Assen. Daarnaast vond ook op deze dag de persconferentie plaats bij het TT World Assen ter gelegenheid van de WorldSBK in Assen. Op deze dag werden ook de foto's gemaakt met het Freudenberg KTM-Paligo Racing team, ter voorbereiding op het persbericht waarop bekend gemaakt is dat ik in 2024 - naast deelname in het WorldSBK met Team Flembbo-PL Performances, ook zal gaan deelnemen in het Duitse IDM kampioenschap met Freudenberg KTM-Paligo Racing. Team Freudenberg KTM-Paligo RacingHet Freudenberg team is een begrip in het IDM. Al vanaf 1999 zijn zij actief in dit kampioenschap. Daarnaast zijn ze ook in het WorldSBK actief. Ik ben ontzettend blij om voor Freudenberg te racen. Het team is zeer professioneel en heeft een zeer krachtige motor. Ze hebben hun potentieel de afgelopen jaren keer op keer bewezen in zowel het IDM als het wereldkampioenschap, dus ons gezamenlijke doel is om voor de titel te strijden. Voor mij is het een geweldige kans om mijn vaardigheden te ontwikkelen naast het wereldkampioenschap en ik ben Carsten Freudenberg en het team ongelooflijk dankbaar voor deze kans. Het volledige persbericht is te lezen:https://mailchi.mp/4854168deabd/idm_lineupBijman en Sarasino met Team Freudenberg KTM in IDM Supersport 300 (racesport.nl)IDM Kalender 2024In 2024 ziet de kalender van het IDM er als volgt uit3-5 mei 2024: Circuit Sachsenring, Duitsland31 mei - 2 juni 2024 - Circuit Oschersleben, Duitsland21 - 23 juni 2024 - Circuit Most, Tsjechië26 - 28 juli 2024 - Circuit Schleizer Dreieck, Duitsland16 - 18 agustus 2024 - TT Circuit Assen, Nederland30 augustus - 1 september 2024 - Circuit Nürburgring, Duitsland20 - 22 september 2024 - Circuit Hockenheim, Duitsland

Lees meer »

Fantastische Start WSBK In Barcelona!

Van 22-24 maart jl. stond de eerste ronde op de kalender in het WorldSBK Supersport 300 kampioenschap op het circuit van Barcelona-Catalunya. Dit jaar aan de start met een Kawasaki met mijn nieuwe Franse team Flembbo-PL Performances. Op donderdag werden traditiegetrouw de nieuwe foto's gemaakt, het materiaal gekeurd en hebben we een trackwalk gedaan. Vrije training en kwalificatie op vrijdagDe vrije training verliep goed. Het gevoel was goed en de snelheid zat er - ondanks dat we weinig meters hadden gemaakt - direct in. Alle voorgaande jaren hadden we vrijdag twee vrije trainingen, dit jaar hebben we een vrije training en direct de kwalificatie.Na de eerste vrije training gingen we direct de SuperPole in. Het was lastig om de juiste plek op de baan te zoeken en daardoor kwalificeerde ik mijzelf op P16. Echter door een gele vlag werd mijn ronde gecanceld. Dit zorgde ervoor dat ik van P19 moest starten de 1e race. Race 1 op zaterdagNadat we vanaf P19 waren gestart, vocht ik mij terug naar voren en zat ik consequent in de kopgroep. Na een hard gevecht, vloog ik in de voorlaatste ronde wijd en viel ik van P7 terug naar P15. In slechts anderhalve ronde wist ik terug te komen naar P8, waar iedereen super tevreden mee kon zijn. Daarnaast had ik tijdens de race de tweede snelste ronde gereden - en bijna een nieuw laprecord - dat ervoor zorgde dat ik in de 2e race van P2 mocht starten. Mijn eerste front row!Race 2 op zondagStartend vanaf P2 zat ik constant in de top 10. Met nog 5 rondes te gaan, kroop ik iets naar voren. Met nog 4 rondes te gaan, nam ik de koppositie over, een geweldig gevoel! In de laatste rondes ben ik niet uit de top 4 gevallen. In de laatste ronde lag ik nog op P3, alleen door een veelbesproken (vreemde) actie van de rijder die op dat moment op kop reed, eindigde mijn kans op het podium. Hij stak zijn hand op en iedereen ging van het gas. Even later ging hij weer vol gas en reed bij ons weg. Dit betekende dat de groep achter mij slipstream had, en ik niet. Ik viel op een recht stuk terug van P3 naar P15. Erg zuur dus...ik vocht mijzelf nog terug naar P10, maar werd door een tracklimit terug gezet naar P11. Desondanks was het een super goede race en ben ik en het team super tevreden over deze prestaties. Ik sta nu op P9 in het kampioenschap met 13 punten achter de nummer 1. Ik ben ervan overtuigd dat we in Assen voor een mooi resultaat kunnen gaan!Ik wil mijn team bedanken voor het goede werk dat zij hebben verricht en mijn sponsoren voor de steun die ik krijg, zodat dit alles mogelijk wordt gemaakt. 

Lees meer »

Start nieuw seizoen 2024 in WorldSBK!

Ik kan terugkijken op een goed seizoen in 2023 waarin ik deelnam in twee competities, namelijk in de WorldSBK SuperSport 300 en in het IDM SuperSport 300 kampioenschap. Hoogtepunten in het seizoen waren een 4e plaats in Aragón in de WorldSBK; op een haar na wist ik net niet het podium te pakken. En in het IDM kampioenschap een mooie podiumplaats met het Team Apreco in Schleiz. Een podium in Assen werd ingetrokken vanwege het raken van de groene lijn in de laatste ronde. Daarnaast had ik nog een aantal mooie 4e plaatsen. In 2024 zal ik wederom uitkomen in de WorldSBK SuperSport 300. Dit jaar maak ik de overstap naar Kawasaki met het Franse team Flembbo-PL Performances. Team Flembbo-PL PerformancesNa een lastig seizoen in de WorldSBK - dat wel positief werd afgesloten - heb ik besloten om in 2024 de overstap terug te maken naar Kawasaki. Na gesprekken met het Franse team Flembbo, voelde het voor mij goed de overstap naar dit team te gaan maken. Zie een kort verslag van 2023 op Racesport.nl:Het 2023 seizoen van: Ruben Bijman (racesport.nl)Training in AragónTer voorbereiding op het nieuwe seizoen en de afstelling van de motor, hebben op 26 en 27 februari jl. met het Team Flembbo trainingen plaatsgevonden op het circuit van Aragón. Ondanks de wat tegenvallende rijtijd vanwege de weersomstandigheden, heb ik hier goed kunnen testen en gelijk een goed tempo weten te halen. 

Lees meer »

Debuut 600 tijdens Jack's Racing Day & behaald podium in Schleiz

De afgelopen weken waren drukke weken met verschillende wedstrijden in zowel het World SBK kampioenschap als in het IDM kampioenschap. Tijdens het IDM Supersport kampioenschap heb ik in Schleiz de 3e plaats gehaald! Na een moeilijke race in Imola, was dit een mooie start van een aantal weekenden van wedstrijden die nog volgen! Waaronder Jack's Racing Day dat van 11-13 augustus plaatsvindt op het circuit van Assen. Tijdens dit event zal ik in samenwerking met Pearle Gebben Racing mijn debuut gaan maken op de Yamaha R6. V

Lees meer »

Kalender 2024
22 - 24 maart 2024 World SBK - Barcelona-Catalunya, Spanje
2 april 2024 Test TT Circuit Assen - Persconferentie TT Assen Legends Club
3 - 5 mei 2024 IDM - Circuit Sachsenring, Duitsland
31 mei - 2 juni 2024 IDM - Circuit Oschersleben, Duitsland
19 - 21 april 2024 World SBK - TT Circuit Assen, Nederland
14 - 16 juni 2024 World SBK - Misano World Circuit Marco Simoncelli, Italië
21 -23 juni 2024 IDM - Circuit Most Tsjechië
19 - 21 juli 2024 World SBK - Circuit Most Tsjechië
26 - 28 juli 2024 IDM - Circuit Schleizer Dreieck, Duitsland
9 - 11 augustus 2024 World SBK - Autódromo internacional do Algarve - Portugal
16 -18 augustus 2024 IDM - TT Circuit Assen, Nederland
30 augustus - 1 september 2024 IDM - Circuit Nürburgring, Duitsland
6 - 8 september 2024 World SBK - Circuit de Nevers Magny-Cours, Frankrijk
20 - 22 september 2024 IDM - Circuit Hockenheim, Duitsland
27 - 29 september 2024 World SBK - Motorland Aragon, Spanje
18 - 20 oktober 2024 World SBK - Circuito de Jerez - Angel Nieto, Spanje