Fantastische Start WSBK In Barcelona!

Gepubliceerd op 4 april 2024 om 22:27

Van 22-24 maart jl. stond de eerste ronde op de kalender in het WorldSBK Supersport 300 kampioenschap op het circuit van Barcelona-Catalunya. Dit jaar aan de start met een Kawasaki met mijn nieuwe Franse team Flembbo-PL Performances. Op donderdag werden traditiegetrouw de nieuwe foto's gemaakt, het materiaal gekeurd en hebben we een trackwalk gedaan. 

Vrije training en kwalificatie op vrijdag
De vrije training verliep goed. Het gevoel was goed en de snelheid zat er - ondanks dat we weinig meters hadden gemaakt - direct in. Alle voorgaande jaren hadden we vrijdag twee vrije trainingen, dit jaar hebben we een vrije training en direct de kwalificatie.

Na de eerste vrije training gingen we direct de SuperPole in. Het was lastig om de juiste plek op de baan te zoeken en daardoor kwalificeerde ik mijzelf op P16. Echter door een gele vlag werd mijn ronde gecanceld. Dit zorgde ervoor dat ik van P19 moest starten de 1e race. 

Race 1 op zaterdag
Nadat we vanaf P19 waren gestart, vocht ik mij terug naar voren en zat ik consequent in de kopgroep. Na een hard gevecht, vloog ik in de voorlaatste ronde wijd en viel ik van P7 terug naar P15. In slechts anderhalve ronde wist ik terug te komen naar P8, waar iedereen super tevreden mee kon zijn. Daarnaast had ik tijdens de race de tweede snelste ronde gereden - en bijna een nieuw laprecord - dat ervoor zorgde dat ik in de 2e race van P2 mocht starten. Mijn eerste front row!

Race 2 op zondag
Startend vanaf P2 zat ik constant in de top 10. Met nog 5 rondes te gaan, kroop ik iets naar voren. Met nog 4 rondes te gaan, nam ik de koppositie over, een geweldig gevoel! In de laatste rondes ben ik niet uit de top 4 gevallen. In de laatste ronde lag ik nog op P3, alleen door een veelbesproken (vreemde) actie van de rijder die op dat moment op kop reed, eindigde mijn kans op het podium. Hij stak zijn hand op en iedereen ging van het gas. Even later ging hij weer vol gas en reed bij ons weg. Dit betekende dat de groep achter mij slipstream had, en ik niet. Ik viel op een recht stuk terug van P3 naar P15. Erg zuur dus...ik vocht mijzelf nog terug naar P10, maar werd door een tracklimit terug gezet naar P11. 

Desondanks was het een super goede race en ben ik en het team super tevreden over deze prestaties. Ik sta nu op P9 in het kampioenschap met 13 punten achter de nummer 1. Ik ben ervan overtuigd dat we in Assen voor een mooi resultaat kunnen gaan!

Ik wil mijn team bedanken voor het goede werk dat zij hebben verricht en mijn sponsoren voor de steun die ik krijg, zodat dit alles mogelijk wordt gemaakt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb