Succesvolle thuisrace in Assen en podium in Sachsenring!

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 22:14

In het weekend van 19 -21 april jl. hebben de races in het WorldSBK plaatsgevonden op het TT Circuit in Assen. Direct erna zijn wij op 26 april jl. afgereisd maar het circuit in Most, Tsjechië voor de tests met het Freudenberg KTM-Paligo Racing Team om te testen voor de races gelijk het weekend daarna, van 3 - 5 mei jl. op het circuit van Sachsenring, Duitsland. Na een korte rustpauze, ben ik weer klaar voor de volgende races! Van 31 mei tot 2 juni a.s. op het circuit Oschersleben in Duitsland vindt de 2e ronde plaats in het IDM kampioenschap. Vervolgens van 14 - 16 juni a.s. de 3e ronde in het WorldSBK op het circuit van Misano, Italië.

Thuisrace op het TT circuit van Assen 19-21 april jl.

Na de succesvolle races in Barcelona waar ik op P8 en P11 wist te eindigen (en in race 2 zelfs meerdere malen op koppositie), zijn we met het team Flembbo-PL Performances vol vertrouwen het weekend in Assen gestart. In de vrije training wist ik op P7 te eindigen. De kwalificatie was lastiger en eindigde ik op P16. In race 1 wist ik dit goed te maken en uiteindelijk op P6 te eindigen. Mooie WK-punten in het kampioenschap! Ook race 2 was een super goede race en wist ik mij weer snel in de kopgroep te positioneren. Helaas ging het 4 bochten voor de finishvlag mis. Ik probeerde enkele rijders te passeren, echter kwam de groep net teveel naar buiten, waardoor ik net met mijn band het gras raakte en daardoor een highsider kreeg. Helaas geen punten in deze wedstrijd, maar we lieten wederom zien voor het podium te kunnen gaan. Dankzij de goede bescherming van de GMoto-pakken van CascoSportivo met airbags, de helms van Xlite Nolan en de laarzen van Fúsport, ben ik veilig gebleven! Ontzettend leuk was het om vele sponsoren, vrienden en familie te zien in Assen. Ondanks ik weinig tijd heb om iedereen uitgebreid te spreken, ben ik iedereen zo ontzettend dankbaar voor hun support!

IDM Sachsenring van 3 - 5 mei jl.

Direct na Assen zijn we van 26-28 april jl. met het Freudenberg KTM-Paligo Racing Team gaan testen met de KTM op het circuit van Most. Ik heb deze dagen goed kunnen gebruiken om te wennen aan de KTM en te werken aan de afstelling. Het weekend erna zijn we afgereisd naar het circuit van Sachsenring voor de eerste races in het IDM. De eerste en tweede vrije training zat ik er gelijk goed bij en wist ik beide trainingen op P2 te eindigen. Ook de eerste kwalificatie eindige ik op P2. De tweede kwalificatie eindige ik op P3. De races mocht ik door de gecombineerde eindstand op P3 starten. De eerste race was een fantastische race die ik mocht afsluiten met een eerste podium op P2! Race 2 was een natte race, helaas ging ik hierdoor onderuit. Ik wist wel verder te gaan met de motor en eindigde op een P9. Volgende races IDM en WorldSBK De volgende race is in het IDM kampioenschap op het circuit van Oschersleben van 31 mei tot 2 juni a.s. Daarna één vrij weekend om een paar dagen erna af te reizen voor de 3e ronde in het WorldSBK in Misano.