Geslaagd debuut in FIM World Championship Supersport 300!

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 20:39

Afgelopen weekend was mijn debuut in het FIM World Championship Supersport 300 op het circuit van Aragon. Op vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma, op zaterdag de superpole en de eerste race en op zondag de warm up en de tweede race.

 

Ik wist dat het lastig zou worden, aangezien de meeste rijders hier al getest hadden of al eerder gereden. Ik had hier zelf nog niet met de Yamaha YZF R3 gereden. Ik heb mij van tevoren zo goed als mogelijk voorbereid door veel naar eerdere races te kijken en aantekeningen hiervan te maken. Tijdens de eerste vrije training had ik het tempo er gelijk aardig in en kon deze sessie met een P25 afsluiten. Tijdens de tweede vrije training waren de omstandigheden duidelijk anders vanwege de wind en werden tijden niet verbeterd. Helaas had ik tijdens deze vrije training nog een behoorlijke crash doordat ik de achterkant kwijt raakte. Rijder en motor verder okay ;-). Super blij met mijn pakken van Gimoto via Casco Sportivo en de helmen van XLite die mij veilig hebben gehouden!

 

De volgende ochtend stond de superpole op het programma. Vanwege de drukte op de baan - 44 rijders - is het lastig een goede ronde neer te zetten. Je moet daarnaast een slipstream zien te vinden, want alleen lukt het gewoon niet. Dat kostte mij wel een aantal plaatsen. Mijn ideale ronde lag hoger dan de tijd die uiteindelijk is genoteerd, namelijk starten vanaf P25. Ik wist dat er dus meer in zat, maar dat ik ook tijdens de race moest proberen naar voren te komen. In de eerste race had ik een goede start. Ik wist meteen een aantal plaatsen goed te maken. Helaas kwam er vlak voor mij iemand ten val, waardoor de hele groep moest uitwijken en de aansluiting met de kopgroep kwijtraakte. We wisten het gat wel een beetje dicht te rijden, maar helaas volgde er een rode vlag na 9 rondes. Omdat volgens de reglementen dan 75% van de race verreden is, betekende dit ook gelijk de finish. Jammer, want op dat moment stond ik 23e en had juist de aanval ingezet richting de P17 in de groep.

 

Tijdens de warm up op zondag hadden we te maken met een natte baan. Ik heb hier mijn rondes gereden, maar geen enkel risico genomen. Bij de tweede race had ik weer een goede start en kon aanhaken bij de kopgroep en wist het tempo te volgen. Er ontstond uiteindelijk een gaatje met de kopgroep omdat een aantal rijders elkaar gingen inhalen in plaats van het gaatje dicht te rijden. Uiteindelijk streden we met 4 rijders om de P15 en dus om het laatste WK-punt. In de laatste ronde wist ik nog een rijder buitenom in te halen. Helaas kwam ik net 0,051 seconden tekort op de eindstreep en eindigde ik op P17. Ik kan dan ook heel tevreden terugkijken op deze eerste ronde in het WK! Helaas nog net niet beloond met punten, maar ik weet dat ik er goed bij zit en ik stapje voor stapje richting de punten kan gaan werken.

 

De volgende race staat gepland op het Misano World Circuit Marco Simoncelli van 11 - 13 juni a.s.

 

Tot slot wil ik mijn team bedanken voor het goede werk en iedereen die mij steunt in mijn carrière,  in welke vorm dan ook! Tot de volgende race!

 

Met sportieve groet,

Ruben Bijman


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.