Eerste races uitgesteld door Corona; hard werken om topfit te blijven!

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 14:57

De wereld is geraakt door het Corona-virus en zo ook de motorsport. Afgelopen weekend zou mijn debuut zijn geweest in het WK SuperSport300 met een wildcard. Het had een top weekend geworden in Assen! Het weer was goed en ik was er klaar voor!

Eind februari waren wij met het team vertrokken naar Almería in Spanje voor de eerste testweek. Hier hebben wij gedurende een week getraind op het circuit van Almería en het circuit van Andalucia. Het gevoel was snel weer goed en hebben we aanpassingen kunnen doen aan de gloednieuwe Yamaha R3. Na deze testweek zouden we 2 weken later weer naar Spanje afreizen voor de training met de KNMV in Alcarras. De truck bleef daarom in Spanje staan. Vlak voor vertrek werd ook Spanje hard geraakt door Corona en mocht er niet meer gereden worden. Het terughalen van de truck heeft nog veel moeite en inspanningen gekost, maar op 9 april werd deze weer 'thuis' verwelkomt. 

Inmiddels is bekend dat ook de eerste 2 races in het IDM Kampioenschap tot nader order zijn geannuleerd. De eerste wedstrijd zou hebben plaatsgevonden van 22 - 24 mei op de RedBull Ring in Oostenrijk. Maar ook het grote event van de Speedweek in Oschersleben dat zou plaatsvinden van 3 - 6 juni is inmiddels geannuleerd. Voor deze twee events is nog geen alternatieve datum gecommuniceerd. De WK SuperSport wedstrijd is verschoven naar 21 - 23 augustus in Assen. Als de wedstrijden tegen die tijd door mogen gaan, zal ik in augustus 3 weken achter elkaar racen in Assen (IDM Assen, IDM Gamma Racing Day, WK SuperSport)

Vanavond worden de nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Wellicht dat het verbod op evenementen voor onbepaalde tijd worden verlengd. Het zal dus onzeker en spannend blijven wanneer races weer gaan starten. In de tussentijd blijf ik mij volledig focussen op mijn gezondheid en conditie door veel te sporten (hardlopen, mountainbiken en krachttrainingen) en natuurlijk mijn laatste schoolexamens goed af te ronden!

Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte zodra er meer bekend is. In de tussentijd:
STAY SAFE!

Ruben Bijman

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.